Dancing Dogs na Celnici 2021

24. - 27. 6. 2021, Nové Hrady

Ještě před začátkem prázdnin jsme zahájili sezónu letních výcvikových táborů v tréninkovém areálu Na Celnici. Najdete ho v krásné přírodě Novohradských hor, přímo u hranic s Rakouskem. Jako trenérky jsme byly Terka Ratajová a Katka Lerlová, takže jsme mohly připravit rozmanitý program změřený na přivolávačské hry, fitness cvičení, dogdancingové prvky i mezipsí a mezilidskou komunikaci. Sešla se super parta, od malých štěňat až po čtyřnohé seniory,jejichž dvounožci si navzájem pomáhali a podporovali se.

Začali jsme čtvrtečním večerem malým tréninkem pozornosti a seznamováním se s fitness pomůckami. Sice nás zaskočil déšť, ale naštěstí jsme měli k dispozici klubovnu, takže jsme si zacvičili v suchu, a naštěstí to byl poslední déšť celého tábora, který nám vyšel do cvičení, takže ostatní tréninky jsme si už užívali venku.

Dopolední tréninky byly rozdělené do skupin, vždy jedna skupinka cvičila u Terky, druhá u Katky a třetí odpočívala, dokud si nezacvičili všichni. Díky malému počtu týmů ve skupince každý cvičil podle svých možností a přání. Často jsme pilovali přivolání - od pamlsků, od psů, cizích lidí i jen tak. Pomocí her s klecí jsme také učili psy odpočívat v klidu v boudičce. Díky častému odměňovaní rychle psi pochopili, kde se jim vyplatí zůstávat. Dogdancingový tým pilně pracoval i mimo tréninky a podařilo se mu dát dohromady celou zkoušku F1. Ve fitness psi zase zvládli stoj i pohyb na pevných i labilních pomůckách i přes kavalety.

Kolem oběda jsme zařadili teoretické povídání, kde jsme probrali možnosti tréninkových plánů a tréninkových deníků. Jestlipak byste věděli, jak mimozemšťana naučit vařit vajíčka? Stresový trojúhelník jsme rozebrali i na natočené tréninkové lekci. Díky tomu, že se účastnilo i dost dětí, tak jsme o dobrovolníky při klikací hře na trenéra neměli o dobrovolníky nouze a všechny fleecové deky padly rozstříhané na přetahovací hračky pro psy.

V odpoledním tréninku jsme pak zařadili hromadné tréninky. Díky tomu, že jsme při tréninku sledovali a respektovali projevy stresu, tak i reaktivci na konci víkendu zvládali fungovat bez větších potíží. Přitom bylo dost času i na mimotréninkové vyžití, výlety na hrad, zámek, do mlýna, zoo i na vyhlídku v Rakousku. V neděli jsme pak odjížděli přijemně unavení, ale zároveň s novým odhodláním do další práce. Už se těšíme na další letní akce, tektokrát v Mostku nedaleko Tábora.

Za fotky moc děkujeme Míše Strachotové a Lence Liškařové.

Jste tu poprvé?

Máte zájem o trénink u nás? Zavolejte nám nebo napište mail a my se Vám ozveme. Prioritou je pro nás individuální přístup, proto doporučujeme novým zájemcům nejprve individuální konzultaci, kde se vzájemně poznáme, popovídáme si o vašem psovi a o tom, čeho byste chtěli tréninkem docílit. Nakonec se domluvíme, jaký další trénink je pro vás a vašeho psa nejvhodnější. Můžete se ale rovnou přihlásit na naše kurzy nebo jiné akce.